Mindfulnesstrainer

Postgraduaat

  • Je wil ontdekken hoe je anderen professioneel kunt leren om deze waardevolle vaardigheid te ontwikkelen.

  • Je wil aan de slag met een uniek en evidence-based programma.

  • Je wil zelf ervaren hoe mindfulness werkt.

  • Je wil leren hoe je mindfulness op een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier kan overbrengen aan anderen.

  • Je zit op je plaats als je anderen op een duurzame manier tools aanreikt om duurzaam te groeien.

Dit postgraduaat kan je volgen bij onze partner Arteveldehogeschool in Gent.

Nog vragen?

Hoe ziet je opleiding eruit?

Met deze academische opleiding krijg je praktische kennis en train je de vaardigheden die nodig zijn om mindfulnesstraining op een professioneel niveau te geven.

We bieden een uniek programma met een evenwicht tussen inzicht en praktijk met o.a. assessment, heart rate variabilty, ademfocus, inzichtsmeditatie, compassietraining, etc.

Van wie krijg je les?

Björn Prins

Björn is master in de psychologie en opleidingsvoorzitter van dit postgraduaat. Björn is meer dan 20 jaar met mindfulness aan de slag. Hij heeft zowel klinische ervaring (depressie, angst, kanker, pijn, ... ) als bedrijfservaring (leiderschap, coaching, stressreductie, burnoutpreventie, ... ). Björn deed vele jaren onderzoek aan de univesiteit Gent over de effect van mindfulness op welzijn. Hij combineert graag wetenschappelijk onderzoek aan praktische toepassingen. Björn werkt vandaag  als executive coach, trainer en hij is gastdocent Cognitieve Gedragstherapie ook aan de universiteit Gent en Leuven. 

Mieke Van Hecke

Als stress en burn-out coach is het Mieke haar doel om een zorgzame bijdrage te leveren aan het welzijn en de vitaliteit van de medewerkers. Ze houdt ervan om mensen in beweging te brengen. Samen verlangzamen, vereenvoudigen en verzachten, het zijn haar leidraden elke training. Door haar ervaring als MBSR/MBCT trainer, is ze dé expert om elke deelnemer te laten groeien. Zo leert ze hen mild te zijn voor moeilijke momenten van onevenwicht en brengt ze vertrouwen om elkeen met vernieuwde kracht in balans te laten komen.

Rachel De Rudder

Rachel is psycholoog en heeft een loopbaan als HR-directeur. Ze is bezielster van RDR-consult en geeft sedert 2012 trainingen in bedrijfscontext gaande van communicatie, leiderschap, mindfulness, stress, veerkracht, klantgerichtheid. Rachel is LIFO-gecertifieerd en werkt inspirerend ten aanzien van mensen en hun talenten. Rachel kent het bedrijfsleven goed, waardoor ze met kennis van zaken kan adviseren. Voor particulieren betekent ze een klankbord als loopbaanbegeleider en coach. 

Willem Duron

Willem stelt zijn 35+ jaren ervaring op vlak van ‘mens & organisatie’ ter beschikking van individuen, teams en organisaties. Als Vice-President Global Leadership & Organisation Development binnen de Bekaert Groep, heeft Willem een jarenlange ervaring opgebouwd op vlak van leadership, leadership teams, cultuur, organisatieverandering en transformatiemanagement. Al deze thema’s in het domein van ‘mens & organisatie’ zijn meer dan ooit van essentieel belang om als individu, als team en als organisatie blijvend succesvol te zijn in de huidige volatiele en complexe leef- en werkomgeving. De aanpak van Willem is resultaatgericht en pragmatisch, legt het eigenaarschap bij de betrokkenen zelf, maakt individuen, teams en organisaties sterker in het aanpakken van de uitdagingen van vandaag en die van morgen.

Louis Van Nieuland

Louis Van Nieuland is verpleegkundige en de oprichter van praktijk Louvanie BV. Naast zijn ruime leidinggevende ervaring binnen de non-profitsector is hij een enthousiaste coach-trainer–docent. Zijn kennis van stressmanagement, bemiddeling, conflicthantering en vooral het onbevooroordeeld actief luisteren, vormen de hoekstenen van zijn praktijk. Hij geeft regelmatig trainingen zowel in de profit- als non-profitsector. Sinds 2012 biedt hij een consultatie hartcoherentie aan in AZ Rivierenland.  Uit deze samenwerking met artsen en paramedici ontstaat uiteindelijk het stressmanagementcentrum Revida.  Revida is een multidisciplinair team waarin o.a. Louis instaat voor de hartcoherentie consulten. Van de kust tot Limburg geeft hij lezingen en workshops over hartcoherentie, zodat deze efficiënte techniek meer erkenning en bekendheid kan verwerven.

Els Van Beveren

Els Van Beveren is gepassioneerd door mensen. Een basisopleiding Sociologie gaf haar inzichten in hoe personen functioneren, samenleven en communiceren. Een Masteropleiding in Human Resource Management en een Master Practitioner in Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) brachten verdieping. Praktijkervaring volgde uit verscheidene functies in sales en human resources en uit leidinggevende functies in organisaties in de sociale economie en zorgsector. Verbindende communicatie is voor Els de kers op de taart. Het gedachtengoed van Marshall Rosenberg raakt haar in hart en ziel. Op basis van dit solide communicatiemodel ondersteunt ze vandaag organisaties in leiderschap, gezonde teamwerking en transformatie.

Hermina Van Coillie

Hermina Van Coillie, dr. in de psychologie, is motivatie-expert, keynote speaker, docent in verschillende hrm-postgraduaat en masteropleidingen, co-auteur van ‘motiveren zonder controleren’, lid van de raad der wijzen bij het ESF, actief binnen Peace for talent, senior motivation consultant en zaakvoerder bij Flourish.

Lieven Vercauteren

Lieven Vercauteren studeerde onder andere af als communicatie-expert (1989, bachelor), psycholoog (1996, master), leerkracht (2000, AIL) en psychotherapeut (2002, postgraduaat). Hij is sinds 2001 lector bij AP Hogeschool Antwerpen en dit vooral binnen de diverse lerarenopleidingen.

Voor wie?

  • Je wil ontdekken hoe je anderen professioneel kunt leren om deze waardevolle vaardigheid te ontwikkelen.
  • Je wil aan de slag met een uniek en evidence-based programma.
  • Je wil zelf ervaren hoe mindfulness werkt.
  • Je wil leren hoe je mindfulness op een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier kan overbrengen aan anderen.
  • Je zit op je plaats als je anderen op een duurzame manier tools aanreikt om duurzaam te groeien.

Praktisch

Waar

Je hebt les op de Arteveldehogeschool (campus Kantienberg).

Wanneer

  • De lessen gaan altijd door op vrijdag, tenzij er een speciaal event is:

  • Lesdata academiejaar 2023-2024:

    • Dinsdag 3 oktober van 19 - 21 u. (kick-off)

    • 6 oktober van 9 - 17 u.

    • 13, 20 en 27 oktober van 9 - 16 u.

    • 10 en 17 november van 9 - 16 u.

    • 24 november van 9 - 12 u.

    • 1 december van 9 - 16 u.

    • 8 december van 9 - 12 u.

    • Donderdag 25 januari vanaf 13.30 u. tot zaterdag 27 januari: verplaatsing met overnachting

    • 9 en 23 februari van 9 - 17 u.

    • 8, 22 en 29 maart van 9 - 12 u.

    • 19 en 26 april van 9 - 12 u.

    • 3 mei van 9 - 12 u.

    • 31 mei van 9 - 16 u.

Kostprijs

Voor het eerste jaar betaal je 3.000 euro. Voor het derde semester betaal je 1.900 euro.

Inschrijven

Inschrijven bij Arteveldehogeschool

Na inschrijving wordt een intakegesprek ingepland met de curriculumcoördinator van het postgraduaat.

Uitschrijven

Als je uitschrijft voor de postgraduaatopleiding voor de start van de opleiding, dan wordt het studiegeld terugbetaald met uitzondering van 50 euro. Eenmaal de opleiding van start is gegaan, wordt er geen terugbetaling gedaan, ongeacht of bepaalde opleidingsonderdelen in het eerste of tweede semester worden aangeboden.